Word jij dierenbuddy ?

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. 

Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is.

Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan.

Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp.

Wij vragen:

  • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag;
  • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren;
  • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar;
  • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek;
  • Afspraak = afspraak mentaliteit;
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.

We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Ridderkerk zelf of de directe omgeving van Ridderkerk komt.

Wij bieden:
Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio.

Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier!

Hopelijk tot snel!

 

Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.