Word maatjesvrijwilliger in de psychiatrie en verslavingszorg

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving. Wij richten ons op het herstel van volwassenen en ouderen met (ernstige) psychiatrische problemen. 

Als maatjesvrijwilliger bij Antes maak jij echt het verschil voor iemand die bij ons in zorg is. Je geeft iemand structuur, zorgt voor minder eenzaamheid, je onderneemt activiteiten buiten de deur en je vergroot het aantal sociale contacten van iemand. Samen bouw je een band op met elkaar. Belangrijk werk dus. Jouw enthousiasme, respect, aandacht en luisterend oor, zorgen ervoor dat uitgekeken wordt naar jouw komst.

Als je besluit om bij ons maatje te worden volgt er een intakegesprek met de consulent van het maatjesproject. Vervolgens kijken we of er een match is tussen jou en één van onze cliënten. Hebben jullie bijvoorbeeld gedeelde interesses?

Als de match er is, gaan jullie elke week samen activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, puzzelen, koffie drinken of de markt bezoeken, afhankelijk van de interesses en wensen van cliënt en vrijwilliger. Het lijken kleine dingen, maar ze zijn zo belangrijk.

Het werk is leerzaam en geeft een unieke inkijk in de psychiatrie. Het doel van het werk is niet het herstel van de cliënt maar jouw gezelschap kan daar wel aan bijdragen.

Hoe vaak?
In overleg met de cliënt spreek je af hoe vaak je elkaar ziet, dit kan bijvoorbeeld een keer in de één of twee weken zijn. Het gaat om langdurig contact, zo heb je de kans om een band op de bouwen met de cliënt en kan je bijdragen aan structuur in diens leven. Hoe lang jullie samen zijn bepalen jullie zelf, de ene keer kan dat een uur zijn en de andere keer wat langer. Bij Antes zet je je als vrijwilliger maximaal 4 uur per dag in.

Waar?
Je zou op alle locaties van Antes in de regio Rijnmond ingezet kunnen worden. We houden rekening met jouw maximale gewenste reistijd. We begeleiden mensen in klinieken, er zijn mensen die beschermd- of begeleid wonen en mensen die ambulant wonen.

Wie ben jij?

-     Je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen met een psychiatrische- en/of verslavingsachtergrond);

-     Je bent 18 jaar of ouder;

-     Je beheerst de Nederlandse taal;

-     Je kent je eigen grenzen goed en kan deze aangeven;

-     Je wilt vrijwillig je steentje bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen.

Interesse?
Heb je interesse of heb je vragen, neem dan vooral contact op! Je kunt mailen naar de consulent van het maatjesproject Zita Istha via r.istha@anteszorg.nl of bellen naar 06 - 57425308.

Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.