Steuntje voor een jong gezin

Home-Start BAR komt graag in contact met enthousiaste mensen die het leuk vinden om een jong gezin tijdelijk wat extra aandacht te geven.

Als Home-Startvrijwilliger geef je een kwetsbaar gezin een tijdelijk steuntje in de rug door een paar uur per week beschikbaar te zijn. Je luistert naar de ouder, denkt mee over de dagelijkse dingen in hun leven. Voorbeelden daarvan zijn: contacten met andere mensen, opvoeding, dagritme. Verder kan het ook zijn dat je praktisch bezig bent door de ouder te steunen bij activiteiten met de kinderen of door samen kleine klusjes aan te pakken. Jouw positie in het gezin is te vergelijken met die van een goede buurman/buurvrouw of betrokken familielid.

De gezinnen wonen in Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk.

<blockquote>

  • Wij bieden: Een prachtige vrijwilligersjob waarbij je je eigen horizon kunt verbreden onder professionele begeleiding van jouw eigen coördinator. Je hebt geregeld contact met je collega-vrijwilligers en er worden verdiepingsbijeenkomsten aangeboden. Als voorbereiding op het vrijwilligerswerk volg je eerst een leerzame interactieve, gratis cursus in je eigen regio. Reiskosten worden uiteraard vergoed.

  • We zoeken: gemotiveerde sociale mensen die er plezier in hebben om anderen tot steun te zijn. Eigen opvoedingservaring, inlevingsvermogen, humor en betrouwbaarheid zijn voor ons erg belangrijk.

</blockquote>

Overweeg jij om ook een gezinsmaatje te worden? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. zie ook: <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.home-start.nl">www.home-start.nl</a>

JeanetteDekker(CoördinatorHome-StartBAR)

j.dekker@cjgrijnmond.nl06-35124547Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.