Maatjes (18-65 jaar) gezocht voor 1u p/w voor kwetsbare kinderen in Rotterdam!

Ben jij tussen de 18 en ongeveer 65 jaar en heb je 1 uurtje per week de tijd voor een kwetsbaar kind? Lees dan snel verder!

Bij onze stichting, Big Brothers Big Sisters of Rotterdam (BBBSR), zijn er kinderen aangemeld die om uiteenlopende redenen wat extra positieve een-op-een aandacht kunnen gebruiken. Dankzij onze vrijwilligers kan deze aandacht aan de kinderen gegeven worden. Zo kunnen ze even op adem komen, zitten ze lekkerder in hun vel en groeit hun zelfvertrouwen.

Als maatje, door ons Big Brother/Sister genoemd, word je gematcht aan een kind op basis van o.a. voorkeuren, interesses en karaktereigenschappen. Wekelijks ga jij naar zijn/haar basisschool toe om samen (een-op-een) 1 uur door te brengen. Wat jullie in dat uurtje doen bepalen jullie zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spelletje spelen, knutselen, iets sportiefs of iets leerzaams. Aan het begin van de match krijg je van ons een tas in bruikleen, de Big Bag, waar wat spelletjes en knutselmateriaal in zitten. Ook zijn er vaak genoeg spelletjes en knutselspullen op de basisschool aanwezig. Je brengt het uurtje samen, een-op-een, door.

Elk schooljaar zoeken wij weer vrijwilligers die zich voor een kind willen inzetten. De matches starten aan het begin van elk schooljaar, maar je kunt al eerder gescreend worden en mogelijk ook al eerder gematcht. We verwachten dat je in ieder geval een schooljaar gematcht bent aan jouw Little Brother/Sister. Mochten jullie een goede klik hebben en willen doorgaan, dan kan de match worden uitgebreid naar meerdere schooljaren.

Voorwaarden:
  • Je bent tussen de 18 en ongeveer 65 jaar.
  • Je bent gedurende een schooljaar 1 uur per week beschikbaar tijdens schooluren.
  • Je vindt het leuk om met een kind tussen de 5 en 13 jaar dingen te ondernemen.

Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.