Mentoren gezocht voor kwetsbare kinderen en jongeren

Met een beetje tijd en aandacht kun jij de kansen van een kwetsbare jongere vergroten! Als Big Brother/Sister word je gematcht aan een jongere met wie je wekelijks afspreekt en een mentorrelatie opbouwt. Met jouw gerichte aandacht en door het delen van jouw kennis en ervaring draag je bij aan het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en de sociale vaardigheden van de jongere. Wat jullie samen doen bepalen jullie helemaal zelf. Samen sporten, een spelletje doen, naar een museum, huiswerk maken, knutselen, buitenspelen of gewoon kletsen. Het kind kan even op adem komen en ontdekt nieuwe dingen: zijn/haar wereld wordt groter! Je inspireert jouw Little het beste uit zichzelf te halen. Voor zowel de mentor als de jongere een bijzondere ervaring!

Big Brothers Big Sisters zet zich in voor kwetsbare kinderen en jongeren in Rotterdam en Capelle aan den IJssel die om uiteenlopende redenen wat extra persoonlijke aandacht en een positief rolmodel kunnen gebruiken.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (minimaal 21 jaar) die het leuk vinden om tenminste 1 jaar, minimaal één dagdeel per week, door te brengen met een 'Little Brother' of 'Little Sister'. Wij bieden een training vooraf, intensieve begeleiding gedurende de match, een Rotterdampas, intervisie en thema-avonden.

Op dit moment zijn wij op zoek naar mentoren voor de kinderen en jongeren die wonen in verschillende wijken in Rotterdam en in Capelle aan den IJssel.

Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.