Trainer voor Dementievriendelijk Ridderkerk

Lijkt het jouw boeiend om cursussen te geven aan groepen i.h.k.v. het Project Dementievriendelijk Ridderkerk ?

Je volgt dan een train-de trainer cursus en kan voorlichting geven aan alle betrokkenen en geïnteresseerde inwoners, maar ook werknemers van de gemeente, winkeliers, bedrijven, verenigingen, scholen en (vrijwilligers)organisaties.

Wat verwachten we van je?

Het geven van de training 'GOED omgaan met dementie' volgens een vast draaiboek.

• Je krijgt begeleiding met de trainingen en intervisiebijeenkomsten. De training richt zich op het vergroten van je kennis over dementie en verdieping van je trainersvaardigheden.

• Als trainer wordt je gevraagd om ongeveer 10 trainingen per jaar te geven om je kennis en vaardigheden op peil te houden.

Welke vaardigheden leer je en welke kwaliteiten heb je nodig?

Als trainer weet je een vertrouwde, veilige en open sfeer te creëren in een groep. Je kunt je voorstellen hoe het is om een naaste met dementie te hebben en voor deze persoon te zorgen.

• Hierbij spreek je open en concreet over een onderwerp waarop bij veel mensen nog een taboe ligt.

• Daarbij deins je niet terug voor het naspelen van praktijksituaties met deelnemers aan de training.

• Tot slot kun je een groep mensen mobiliseren en inspireren om zich ‘dementievriendelijk’ in te zetten in hun eigen omgeving.

Waarom dit vrijwilligerswerk?

Je krijgt een unieke kans om je trainersvaardigheden in te zetten voor een relevant doel! Je helpt mee om de Nederlandse samenleving dementievriendelijker te maken.

Je vergroot je eigen deskundigheid en vaardigheden op het gebied van de omgang met mensen met dementie. Tijdens de werkzaamheden doe je ervaring op binnen dit bijzondere vrijwilligersproject en word je goed ondersteund.

Aan het eind van deze train-de-trainer cursus wordt besproken of je de cursussen kunt gaan geven, zodat we ook rustig kunnen bekijken of het trainen iets voor je is.

Tijdsbesteding

De train-de-trainer is een tweedaagse training. Deelname aan beide dagen is verplicht. Mocht je trainer worden bij Samen DementieVriendelijk dan volgt er nog een korte derde bijeenkomst waarin je uitleg krijgt over ons materiaal.
Aan deze train-de-trainer bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Reiskosten worden vergoed. De locatie in Amersfoort is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.