Maatje/mentor voor jongeren uit een vluchtelingengezin

Voor een aantal jongeren, uit Beverwaard en Hoogvliet, van 14-17 jaar uit Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Het doel is om hen zo snel en goed mogelijk mee te laten doen met de Nederlandse samenleving. De mentor ondersteunt de jongere in het leren omgaan met deze uitdagingen. Je wordt na een screening en training gematcht aan een jongere en gaat wekelijks leuke en leerzame dingen ondernemen.

We vragen:
• Je bent minimaal 21 jaar.
• Je bent 1 keer per week buiten schooltijd beschikbaar om af te spreken.
• Je vindt het leuk om met een kind tussen de 8 en 15 jaar dingen te ondernemen.
• Je hebt affiniteit met de doelgroep.
• Je woont in de nabije omgeving van de jongere of hebt er geen bezwaar tegen om met de auto of het OV de jongere op te halen en naar huis te brengen.

Een team van professionals geeft je back-up, training en begeleiding en is er altijd voor je.

Heb je interesse?

Neem dan gauw contact op!

Over ons
Wij zetten ons sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar in Rotterdam. Vrijwilligers zetten zich wekelijks in d.m.v. een-op-een contact in voor een kwetsbaar kind waaraan zij zijn gekoppeld. Deze een-op-een matches bieden een kind veilige, structurele en langdurige mentoring aan met achterliggend de drijfveer om een verschil te maken en het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en de sociale vaardigheden te vergroten.


Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.