Voorleesvrijwilliger voor volwassenen

Bij de Bibliotheek AanZet wordt jong en oud geïnspireerd om nieuwe dingen te leren en kennis te delen. Voor het optimaliseren en aanvullen van de dienstverlening kan de Bibliotheek AanZet niet zonder de ondersteuning van vrijwilligers. Zo zijn we voor onze vestiging in Ridderkerk Bolnes op zoek naar een enthousiaste voorleesvrijwilliger (voor volwassenen).

Dinsdag 10.30-11.30 uur (tweewekelijks).

Wat ga je doen?

Voorlezen is leuk en belangrijk, ook voor volwassenen. Men komt in aanraking met taal en verhaal en ontmoet andere mensen. Dit maakt de wereld groter. In Ridderkerk gaan we starten met een pilot voorlezen aan volwassenen. Tweewekelijks vindt er een voorleesuur plaats in de bibliotheek waar mensen bij aan kunnen sluiten.

Je wordt in eerste instantie begeleid door een bibliotheekmedewerker. Daarna pak je onderstaande taken zelfstandig op:

• Je vertelt verhalen en leest voor aan volwassenen.
  • Je tast de behoefte van de bezoekers af en past hier de boeken op aan.
  • Je bereidt het voorleesmoment thuis voor.
  • Je richt de plek in de bibliotheek in; je zet de stoelen en koffie/thee klaar.

Wat hebben wij jou te bieden?

• Een inspirerende en creatieve werkomgeving met hart voor de maatschappij.
  • Een vrijwilligerstaak die veel voldoening geeft.
  • De leukste collega’s (vrijwilligers en vaste medewerkers) die je je kunt wensen.
  • Een gratis bibliotheekabonnement AanZet Volwassen.
  • Deelname aan diverse cursussen en (thema-) bijeenkomsten.

Wat vragen wij van jou?

• Je hebt een open en vriendelijke houding.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep ouderen.
  • Je bent goed thuis in de Nederlandse taal.
  • Je creëert interactie tijdens het voorlezen.
  • Je bent geïnteresseerd in lezen en literatuur.
  • Je kunt goed zelfstandig werken binnen de gegeven richtlijnen.
  • Je bent bereid scholing te volgen die leidt tot verbetering van de inhoud en kwaliteit van de dienstverlening.

Interesse?

Wil jij je als vrijwilliger aansluiten bij een inspirerende en verbindende organisatie? Dan is de Bibliotheek AanZet de perfecte plek. Ga naar de volgende link voor meer informatie:  https://www.debibliotheekaanzet.nl/vrijwilliger/ridderkerkbolnes/voorleesvrijwilliger-voor-volwassenen

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Els van Oost, bibliotheekconsulent literatuur en laaggeletterdheid in Ridderkerk. Els is te bereiken via evanoost@debibliotheekaanzet.nl of via telefoonnummer 078 620 55 00.