Ben jij de luisterheld die we zoeken?

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger bij Sensoor luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Welke kennis en ervaring heb je nodig?
Interesse in mensen
Leergierige en open houding
Geen specifieke vooropleiding

Hoeveel tijd / inspanning kost het?
Vier tot acht diensten waaronder een nachtdienst per maand
Een dag- of nachtdienst duurt gemiddeld 4 uur
Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering
Intentie om minimaal twee jaar te blijven
Flexibel inroosteren

Wat biedt Sensoor?
Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij Sensoor. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. De basistraining van Sensoor is gecertificeerd door de Stichting Permanente Educatie Nederland. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Aanmelden?
Vul het aanmeldingsformulier in via de website van Sensoor en wij nemen binnen twee weken contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Zijn we na dit gesprek allebei positief, dan kun je meedoen met de Sensoortraining. Na de basistraining volgt de inwerkperiode. Ook na de basistraining blijf je opleiding en begeleiding ontvangen.

 

Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.