Dier-sociaal medewerker

Preventieve dierenhulp is één van de kerntaken van de Dierenbescherming met als motto “voorkomen is beter dan genezen”.

De preventieteams werken met hulpvragen en niet met meldingen, daartussen is een duidelijke scheiding.
Wat is het verschil?
Bij een hulpvraag zoekt de eigenaar zelf hulp en staat hij open om mee te werken aan een verbetertraject.
Meldingen worden gedaan door iemand over iemand anders, zonder dat een eigenaar van het dier daarvan af weet. Meldingen komen binnen bij 144 en horen bij de politie of de landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Hulpvragen worden gesteld door eigenaren van dieren en/of hun hulpverlener (professional die achter voordeur komt).
Deze professionals hebben een signalerende functie op het gebied van dierenwelzijn en kunnen, in overleg met hun cliënt, een hulpvraag doen bij de Dierenbescherming.
De meest voorkomende redenen om een hulpvraag in te dienen zijn: geldproblemen, onwetendheid of ziekte bij de eigenaar.

De dier-sociaal medewerkers pakken de hulpvragen op door op bezoek te gaan bij de hulpvragers en de situatie in kaart te brengen. De hulp kan bestaan uit het geven van adviezen, het persoonlijk ondersteunen of het begeleiden van een eigenaar voor een langere periode. Als dier-sociaal medewerker hou je, natuurlijk van dieren, maar misschien nog wel meer van mensen en de soms complexe situaties waarin zij zich bevinden.

Je hebt een ondernemende en sociale instelling en wil graag dieren en hulpvragers helpen en begeleiden om tot verbeteringen te komen. Je staat uiteraard achter de standpunten van de Dierenbescherming en hebt mensen- én dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Jouw nuchtere kijk op situaties helpt je om zowel voor dier als mens de juiste oplossing te vinden. Je bent in staat om structurele veranderingen in gang te zetten en weet hiervoor draagvlak te creëren bij hulpvragers en samenwerkingspartners. Je bent tactisch ingesteld en je kunt heel goed zelfstandig werken. Je bent communicatief sterk, niet alleen mondeling maar ook schriftelijk.

Je beschikt over een MBO+ denk- en werkniveau en uiteraard bezit je kennis over (huis)dieren én mensen.
Je bent flexibel ingesteld. Niet alleen in het plannen van je vrijwilligerswerk als dier-sociaal medewerker, je staat ook open voor het volgen van trainingen die niet altijd in jouw regio zullen plaatsvinden.

Details

Gevraagd

Je moet ingelogd zijn om de organisatiegegevens te kunnen zien.